Enzima minune: secretul codului vieții noastre

image002

 Trupul și sufletul nostru au o capacitate unică de a se vin-deca dimpreună, atunci când suntem atacați fizic și spi-ritual. Forța vindecătoare vine din cooperarea omului cu Zidi-torul său, Dumnezeu, care dă foarte repede, când este invocat în rugăciune, vindecarea de care avem mare nevoie.

Din cercetările și practica medicală intensă, Dr. Hiromi Shinya, a ajuns la concluzia, ca specialist in endoscopia gas-trointestinală, că în momentul în care „sistemul gastrointes-tinal” al unei persoane nu este curat, atunci, acea persoană va suferi indiscutabil, mai devreme sau mai târziu, de anumi-te boli incurabile.

 Adică mai pe înțeles: o persoană care este sănătoasă, desigur având un stomac bun și intestine sănătoase, va avea deplina bucurie de a se manifesta în consecință; pe când, o persoană care are un stomac bolnav, intestinele de ase-menea, va avea o problemă mentală sau fizică pe măsură. Întrebarea se pune: Ce trebuie să facem noi pentru a avea un stomac bun, sănătos, precum și intestinele? Pentru a răspunde la această întrebare, Dr. Hiromi Shinya, a cerut pacienților săi să completeze un chestionar în care să arate programul alimentar zilnic, precum și alte multe obiceiuri din viața lor. Din răspunsurile primite de la subiecții chestionați, doctorul savant a ajuns la concluzia ca există o „puternică legătură între sănătate și anumite stiluri de a trăi și a mânca!”

De la acest prag se deschide o ușă spre o viață sănătoasă și lungă, găsindu-se o cheie unică, prin singurul cuvânt: enzima minune! Enzima este produsă în interiorul celulelor vii, celule care stau la baza vieții noastre, știindu-se că oriunde există viață, există și enzimele din viața noastră, a animalelor și a plantelor: „Enzimele participă la toate acțiunile necesare pen-tru menținerea vieții, de pildă, sinteza, descompunerea, trans-portul, excreția, detoxifierea și furnizarea energiei. Ființele vii nu ar fi în stare să-și mențină viața fără ajutorul enzimelor.”

După cum se știe, peste 5.000 de enzime se produc în celulele noastre, dar aceste enzime se produc și din acele ali-mente pe care le consumăm zilnic: „Enzimele sunt create ca reacție la necesitățile organismului, dar de fapt, nu este clar cum sunt ele produse în celule... și că sănătatea depinde de cât de bine menții - în loc să epuizezi – cantitatea de enzime „sursă” când numesc acești catalizatori... care dau naștere la mai bine de 5.000 de enzime care-și asumă anumite activități în organismul nostru... aceste enzime-minune, care joacă un rol esențial în capacitatea organismului de a se auto-vindeca.”

În continuare va fi vorba despre Stilul sănătos de viață pe care medicul Hiromi l-a recomandat pacienților săi care au fost vindecați de-a lungul anilor, ca urmare a acestor practici, el însuși .  urmând acest stil de viață sănătos și nefiind bolnav, nici chiar la vârsta de peste 70 de ani, în schimb fiind plin de vitalitate. De asemenea, pentru știința noastră, Dr. Hiromi ne arată că: „trupul nostru este o entitate unică, în care toate părți-le sunt interdependente. De pildă, efectele unei singure carii netratate se vor răspândi în tot corpul. În mod similar, hrana care nu a fost mestecată suficient de bine, va solicita în plus stomacul și intestinele... și să conducă la boli foarte grave.”

Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze, este traiul nostru într-o societate așa-zisă modernă, care din păcate, ne consumă preți-oasele noastre enzime: tutunul, drogurile, alcoolul, aditivii ali- mentari, chimicalele din agricultură, poluarea aerului și stresul emoțional, sunt doar o parte din factorii care distrug această enzimă-miracol.8 Ceea ce se impune, cu preponderență, este grija noastră de a ne apăra sănătatea și viața, cu orice preț!

Dr. Hiromi Shinya ne asigură că: „Din fericire, nu este deloc greu să o facem. Îndată ce am înțeles limpede ce epu-izează enzimele-sursă și cum pot fi suplimentate acestea, un simplu efort zilnic va fi suficient pentru a trăi tot restul vieții noastre fără a ne mai îmbolnăvi vreodată.” Iar ca stil nou de viață ne avertizează: „Aș sugera înlocuirea vechii zicale: „mân-cați, beți și veseliți-vă, pentru că mâine veți muri” cu „mănâncă și bea cu înțelepciune, ca să trăiești vesel, și azi și mâine!”9 7.

Dr. Hiromi Shinya, Enzima Miracol, București: Lifestyle, 2013, p.18-23.

†Calinic Argeşeanul